HIT WebbDesign.se

Projekt

1: Skola Jambore, Gambia

Några medlemmar i föreningen fick under en resa kontakt med ansvarig för en skola i Jambore, Gambia. De började att på egen hand se till att skolan fick en brunn. även lönerna för lärarna betalades privat. Detta var inget hållbart alternativ ekonomiskt så iden till BARNAHJÄLPEN började spira.

Idag betalar Barnahjälpen lärarnas löner varje månad. Detta skapar kontinuitet i skolans arbete och arbetsro för lärarna.

 

 

 

 

 

 

Skolan behöver även nytt tak då detta läcker som ett såll. Plåten är återanvänd flera gånger och består av ett antal spikhål som låter regnet strila in genom.

Vi hoppas på att något företag kanske kan skänka en del av materialet eller bidra till kostnaden för frakten med container till Banjul, Gambia. Det behövs virke för nya takstolar då dessa idag består av grenar. Plåt av kraftigare sort än deras idag som är 0,14 mm tunn!! Den tunnaste som används i Sverige är 0,45 mm.

 

 

 

 

2: Kvinnojouren Duvan, Trollhättan

Barnahjälpen kommer stötta Kvinnojouren i dess arbete för utsatta kvinnor och barn.

Formen för samarbetet håller på att arbetas fram och mer information kommer snart. Kontakt med Kvinnojouren finns via e-post: duvan.trollhattan@roks.se

Tanken är att kunna bistå med sängkläder, köksartiklar, kläder m m då behoven uppstår.3: Hjälp till självhjälp

Barnahjälpen köper handarbeten av framförallt kvinnor i Gambia som säljs i vår Second Hand butik på Överby i Trollhättan.

Detta ökar dess omsättning och på så sätt även möjlighet till ett framgångsrikt företagande. Kvinnorna kan på detta sätt lättare försörja sina familjer genom sitt arbete och vi får ta del av deras vackra arbeten och deras framgångar.

  http://www.barnahjalpen.se | info@barnahjalpen.se | 0520-388 00